м. Суми
вул. Соборна 36
з 10:00 до 21:00
Меню
Ваш кошик

Ваш кошик порожній!

x
м. Суми
вул. Соборна 36
(050) 500 55 77

Секрети смачних суші від ресторану Креветка

Японська кухня та суші зокрема мають прихильників по всьому світу. Завдяки різноманітній палітрі начинки, подачі та ідеальому поєднанню інгредієнтів такі шматочки не залишають байдужим нікого. Якщо ви серед поціновувачів даної страви, вам неодмінно буде цікаво дізнатися про лайфхаки їх приготування. Чому ресторанні роли такі акуратні та неймовірно смачні? Що найважливіше в ролах? Сьогодні ми відкриємо завісу та поділимося власними секретами вдалого приготування.

Які інгредієнти потрібні для суші – вибираємо правильно

Перш за все варто з’ясувати, яку начинку можна покласти в суші? Насправді в даній справі варто керуватися власними уподобаннями, адже сучасні варіації страви пропонують все нові та цікаві комбінації складових. У нашій майстерні суші та піци ви можете спробувати як класичну Філадельфію з лососем, так і сушірітто з куркою та картоплею фрі чи зі свининою. Запевняємо, це дуже ситно та смачно.

Все ж найчастіше роли замовляють з рибкою та морепродуктами. Вони в свою чергу мають бути свіжими та якісними. Ніякого повторного заморожування чи довготривалого зберігання – так смак втратить свою кульмінацію, а колір не вразить своєю яскравістю.

Надайте перевагу свіжому або копченому лососю, вугру, тунцю, креветкам, мідіям, м’ясу краба, ікрі тобіко. Якщо ваша пристрасть – теплі та запечені роли, дані продукти обов’язково будуть термічно обробленими, які в свою чергу вразять не тільки вдалим смаком, а й є безпечними до вживання діткам та вагітним.

Для більш урівноважених та свіжих гастрономічних відчуттів необхідні овочі та фрукти – хрусткий огірок, кукурудза, солодкий перець, авокадо, манго, хіяши вакаме, а також сир Філадельфія чи інші. Любителі одноманітних смаків можуть обрати макі або нігірі, особливістю яких є використання рису, норі та одного виду начинки.

Звісно ж, без рису в даній справі не обійтися. Він має бути спеціальним для ролів, а якщо у вас вдома такого немає, але є бажання скрутити свої шматочки, можна обрати круглозернистий. Наші сушисти досконало знаються на секретах ідеальних суші та важливості правильного приготування рису – він має бути в міру щільним, не сухим, не розсипатися, добре тримати форму та, водночас, не прісним. Для цього можна обрати рисовий оцет в необхідних пропорціях або інші спеції.

Як досягти досконалості смаку в ролах?

Здавалося б, немає нічого складного в приготуванні даної страви, але є стільки важливих нюансів, які впливають на кінцевий смак. Наші майстерні сушисти окрім якості та різноманіття начинки радять звернути увагу на інші важливі моменти:

  • Підходящі соуси. Для розкриття багатства смаку та врівноваження поєднаних інгредієнтів варто подбати про належні соуси. Не потрібно обирати будь-який – він має підходити до використаних інгредієнтів. Безліч соусів в широкому доступі не задовольняють гастрономічних потреб нашої професійної команди, тому ми варимо їх на власній кухні.
  • Гострий васабі. Не знаєте, де замовити суші з гострим васабі? У нашому закладі він найгостріший – ми плачемо, поки його замішуємо. Саме гостринка може забезпечити ідеальне завершення смакових відчуттів від шматочків. Васабі сприяє безпечному перетравлюванню сирої риби, тому даним продуктом не варто нехтувати.
  • Соєвий соус. Японські сушисти радять занурювати в даний соус тільки край рибки, не допускаючи поглинання його рисом. На сьогодні ми і наші гості бачать даний процес по своєму, тому вам вирішувати, як куштувати улюблені страви.

Як зробити ідеальний рол?

Пропонуємо ознайомитися з процесом створення урамакі – суші з сиром, рибою, морепродуктами чи овочами зверху. Для прикладу етапи приготування нашого фірмового рола Філадельфія з тунцем:

  • Обгорніть бамбуковий килимок харчовою плівкою, яка попередить прилипання рису. Покладіть лист норі глянцевою стороною донизу.
  • Розподіліть рис, щоб він повністю покривав норі невеликим шаром.
  • Переверніть лист норі рисом донизу. При слідуванні правильної технології приготування крупа не буде розсипатися та відвалюватися.
  • Покладіть на норі тонко нарізаний огірок та крем-сир.
  • Загорніть рулет за допомогою бамбукового килимка, добре притискаючи. Він має бути щільним та цілісним. 
  • Наріжте продовгуватий слайс тунця потрібного розміру, щоб він повністю вкрив верх та бока рулета. Розріжте його на рівні частини, скориставшись спеціальним чи будь-яким вашим гострим ножем.

Чекаємо вас у майстерні суші та піци Креветка в місті Суми – ми вміємо вражати розкішними смаками та вражаючою естетикою!